Culturi Verzi

Este dovedit faptul ca o contributie foarte mare in fertilizarea naturala a solului o aduce culturile verzi, astfel incat Saaten-Union Romania pune la dispozitie o gama larga de soiuri care se incadreaza perfect in Pachetul 4 - CULTURI VERZI

APIA rasplateste intr-un mod considerabil fermierii care au grija de sanatatea solului.

 

Culturile verzi –Saaten Union Romania

Muştarul alb împotriva nematozilor este doar una dintre speciile de culturi verzi pe care Saaten Union Romania le are in portofoliu. Pe langa aceasta, a lansat si alte specii cu diverse soiuri pentru culturile verzi, culturi care sunt subventionate de APIA prin pachetul 4 – culturi verzi.

Culturile secundare pot contribui la îmbunătăţirea fertilităţii solurilor în rotaţiile intensive ale culturilor. Cerinţele politice determină impulsuri noi.

Mulţi furnizori de seminţe consideră că cerinţele de ecologizare ale politicii agricole oferă şansa de a-i convinge pe mai mulţi fermieri de avantajele culturilor secundare. Saaten Union Romania prezinta fermierilor din Romania cateva dintre avantajele acestor culturi, printre care:

Imbunatatirea fertilitatii solului:

Controlul biologic al bolilor solului si al nematozilor

Stimularea si promovarea factorilor benefici pentru sol

Imbunatatirea compozitiei si a structurii solului

Permit aplicarea unor procedee de cultivare directa si de utilizare a mulciului.

Protectia solului:

Protectia impotriva eroziunii cauzate de vant si de apa

Controlul buruienilor prin eliminarea luminii si a substantelor nutritive

Mentinerea maturitatii solului

Productia de biomasa:

Creeaza posibilitati suplimentare pentru obtinerea nutretului si a biomasei

Ofera alternative la mono-culturile de porumb

Reglarea nutrientilor:

Valorificarea si legarea nutrientilor suplimentari si protectia impotriva dislocarii

Aport ridicat de substante organice drept contributie la formarea humusului

Creeaza posibilitatea adaosului de balegar organic in toamna

„Pentru noi, noul program de ecologizare reprezintă atât o provocare, cât şi un stimulent pentru adaptarea şi extinderea ofertei noastre de culturi secundare."

În cadrul culturii porumbului, culturile secundare pot limita descompunerea humusului, reconstitui biomasa şi reactiva microorganismele din sol. În acest caz, ar putea fi de folos iarba ca subcultură, pe de o parte, pentru a produce biomasă pentru

fermentator, pe de altă parte, pentru a contribui la refacerea humusului. De asemenea, culturile secundare au efecte pozitive asupra recoltelor culturilor principale.

Asociatul Saaten-Union şi specialistul în culturi secundare P.H. Petersen Lundsgaard GmbH s-a arătat încrezător. Potrivit administratorului Matz Petersen, culturile secundare contribuie semnificativ la organizarea ecologică şi eficientă a culturilor de plante moderne şi performante. Anul acesta au fost omologate muştarul alb Scout şi ridichea furajeră Agronom. Prin dezvoltarea timpurie foarte rapidă până la rapidă şi tendinţa întârziată de înflorire, ambele soiuri rezistente la nematozi sunt ideale pentru semănarea în culturile secundare, chiar şi în perioade de semănare mai târzii.

Un alt produs este recent omologat si anume ridichea furajeră Control. Aceasta este considerată prima ridiche furajeră cu dezvoltare timpurie rapidă, rezistenţă la nematozii sfeclei şi nematozii rădăcinilor. Tendinţa sa redusă de înflorire permite şi o semănare timpurie.

Saaten Union Romania vine pe piata cu un portofoliu larg de specii cu diverse soiuri pentru culturile verzi.


Descarca